Ik ben Marie-Jose van Lieshout, werkzaam als zelfstandig professional in de de GGZ, psychotherapeut en tevens gecertificeerd, ervaren en gepassioneerd mindfulness- en compassietrainer. Ik geef al weer een aantal jaren met veel plezier mindfulnesstrainingen MBCT en verdiepende mindfulness based compassionate living-trainingen MBCT/MBCL/MSC , beide evidence based, voor zowel therapeuten in opleiding als voor anderen die graag een mindfulnesstraining en /of een verdiepende training willen doen om wat voor een reden dan ook. In mijn werk volg ik de nieuwe ontwikkelingen en inzichten (inter)nationaal en evidence based.

In 2004 heb ik als psychotherapeut kennis gemaakt met de aandachtgerichte training oftewel mindfulnesstraining, een evidence based methode. Al snel werd ik gegrepen door deze manier van zijn en werken vanwege de mogelijkheden en krachten die deze training biedt  aan mensen met veel stress, grote werkdruk of stemmingsklachten, chronische pijnklachten of voor hen die tegen een burnout aan zaten of hoe dan ook of door welke omstandigheden dan ook overbelast waren geraakt in hun leven en of werk.

Ik ben internationaal getraind en opgeleid tot mindfulnesstrainer MBSR en MBCT o.a. door Joke Hellemans, Noud de Haas, David Dewulf, See True, Jon Kabat Zinn en Saki Santorelli, John Teasdale, Christina Feldman, Mark Williams, Yanai Postelik en Leela Sarti, Edel Maex.

Vervolgens heb ik me verder gespecialiseerd in de Mindfulness Based Compassionate Living en de Mindful Self Compassiontraining. Dit is de kern van de mindfulness die o.a. de mindfulnessbeoefening verdiept en compassie t.a.v. jezelf en anderen traint. Mijn opleiding in de MBCT/MBCL/MSC deed ik ook internationaal bij o.a. Paul Gilbert, Frits Koster, Erik van den Brink , Chris Germer, Kristin Neff en Christine Brahler, Chris Irons.

Ik ben lid, level 1 van de Vereniging Mindfulnessbased trainers  Belgie en Nederland, de VMBN en van de Vereniging voor Mindfulnesstrainers VVM.

Daarnaast BIG- geregistreerd psychotherapeut en lid van de onderstaande specialistische beroepsverenigingen.

Opleider, supervisor, leertherapeut VGCT.

Supervisor, leertherapeut NVRG.

Supervisor, lid-specialist VKJP.

EMDR-therapeut. Lid Vereniging EMDR Nederland, VEN.

Leer-supervisor NVP.

Lid LVVP.