Reacties deelnemers Compassieleertherapiegroepen

Reacties van deelnemers:

“Terug gaan naar mijn eigen behoefte en gevoel i.p.v. intunen op de ander, dat doe ik al genoeg.

“De kant van het plezier en de creativiteit opzoeken i.p.v. observeren en analyseren.

“Contact gemaakt met verstopt verdriet en daar afscheid van kunnen nemen.

“Alles is gezegd. Ik heb het erg fijn gehad ook op moeilijke momenten.”

“Dat er meer van binnen speelt dan ik van te voren dacht.”

“Het liefdevol benaderen van mijn kwetsbaarheid of (kracht?) ūüėČ en alle kanten van mezelf.”

“Dat ik verdriet kan delen met anderen zonder dat dit leidt tot afwijzing / kritiek leidt.”

“Om met meer compassie naar mezelf en anderen te kijken.”

“De intentie vasthouden om in proces te zijn en mild en vriendelijk te zijn naar mezelf.”

“Dat delen met anderen ondanks angst en schaamte ook¬† rust en opluchting kan geven.”

“Dat hoofdpijn de enige reden/het enige moment is dat ik voor mezelf kies en weliswaar gedwongen. Ik heb nu geleerd dat ik eerder diezelfde rust en tijd aan mezelf mag geven, niet wachtend op de hoofdpijn.”

“Dat ik al een stuk vriendelijker voor mezelf ben dan ik ooit eerder was. Dat ik kwetsbaar mag zijn en hulp mag vragen‚Ķ.”

“Ik heb geleerd minder streng voor mezelf te zijn en minder oordelend. Ik voelde mij minder schuldig dan voorheen en ik ben vriendelijker voor mezelf.”

“Ik heb geleerd dat tegen de verwachting in mediteren goed bij mij past en me helpt minder kritisch te zijn. Dat ik zowaar met compassie naar mezelf kan kijken.”

“Ik heb genoten, veel geleerd en nieuwe inzichten opgedaan.”

“Aardig voor jezelf zijn, juist op moeilijke momenten om niet verlamd te raken door druk en kritiek maar juist open te staan voor mogelijkheden.”

“Eerst de MBCT en daarna de MBCL.¬†Ik heb beide weekenden als zeer waardevol ervaren en intensief.”

“Meer zicht gekregen op welke oude pijnpunten nu nog een rol in mijn leven spelen. Ervaren dat mijn schema’s een samenhang hebben in hun ontstaansgeschiedenis”.

“Milder naar mezelf toe! Eigen pad volgen i.t.t. aan verwachtingen van anderen willen voldoen. Dat iets snel kan zonder te haasten. Heb geleerd meer bij ervaringen in het moment van nu te kunnen zijn.”

“Dat stil staan bij belangrijke thema’s nieuwe inzichten geeft; zicht op patronen en op wat ik echt belangrijk vind in mijn leven.”

“Het voelde als een achtbaan, maar heel veel geleerd!”

” De communicatieoefeningen waren zeer leerzaam” .

“De verdiepende MBCT/MBCL/MSC-leertherapiegroep heeft zo een therapeutische meerwaarde en impact op mij gehad ! Je moet veel meer reclame maken voor deze leertherapiegroep.”

“Ik heb meer zicht gekregen op hoe ik mezelf vastgewerkt heb ik mijn probleem. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat met milde acceptatie naar ¬†mijzelf kijken mij kan helpen meer vrijheid te ervaren en mij een grotere mogelijkheid biedt bewuste keuzes te maken.”

“Dat ik er mag zijn. Dat voldoende rust en ruimte veel liefde losmaakt voor mezelf en anderen.¬†Dat iedereen worstelt. Dat ieder mens heel mooi is ¬†met zijn / haar eigen onzekerheden.”

“Kleine handelingen worden groot als je ze met aandacht doet.¬†Ook de ervaring dat je gevoel, gedachten en gedrag ¬†sterk verschillen van moment ¬†tot moment, ook al gaat het over hetzelfde thema.”

“Ik wil de trainer aanraden meer reclame te maken voor deze verdiepende leertherapiegroep die daadwerkelijk therapeutisch is.”

“Dat ik dingen voor mezelf niet eens altijd perfect hoef te doen. Dat er bepaalde leergeschiedenissen¬† aan de angst voor oordeel ten grondslag liggen‚ÄĚ.

“Dat ik de interne criticus mag laten praten, dat het helpt om er compassie mee te hebben en dat er dan ruimte komt om stil te staan bij dit moment.”

“Dat mijn schema vooral angst voor afwijzing is en dat ik mezelf door hoge verwachtingen en strengheid tegen mezelf juist dubbel laat lijden. Dat ik het mezelf gun om hulp te mogen vragen en dat ik vanuit vertrouwen in mezelf, anderen en het leven met liefde keuzes durf te maken en durf te kiezen voor “nieuwe avonturen” i.p.v. me mee te laten sleuren door angst die bovendien niet eens bij deze situatie hoort.

“Dat openheid over wat er in me omgaat waardevol is. Dat pijnlijke emoties ( schaamte, verdriet en pijn) er mogen zijn. Dat een aandachtvolle houding helpend is om gedachten¬† te ordenen, gevoelens een plek te geven; het ruimte geeft voor denkprocessen ( meer helderheid).”

“Dat ik mag stoppen met streven naar perfectie, dat ik mag voelen om gewaardeerd te worden en dat ik via ademhaling mijn emotieregulatie daadwerkelijk kan be√Įnvloeden.”

“Dat compassie voor mezelf mij kan helpen meer zelfvertrouwen te krijgen. Dat ik vertrouwen mag hebben in wie ik ben en wat ik kan¬† en dat ik niet alles goed hoef te doen.”

“Met compassie durven kijken naar pijnlijke onderwerpen.”

Over het programma: 

“Ik vond het programma goed opgebouwd en een goede afwisseling tussen ingaan op wat moeilijk is en versterken van compassie. Fijn dat het veel ervaringsgericht is.”

‚ÄúHet programma vond ik intensief; √®cht aan den lijve therapie ervaren.‚ÄĚ

“Fijn ook dat er duidelijke communicatie vooraf was over de coronamaatregelen.”

“Fijn ook dat er flexibiliteit in het programma kon zijn i.v.m. de weersomstandigheden.”

Fijn respectvol. Ik heb veel ruimte ervaren en vriendelijkheid.

“Echt een onderdompeling, intensief, maar juist daardoor gaf het ook ruimte¬† om stil te staan bij
sensaties, gedachten die niet alleen maar positief waren.

“Mooi afwisselend en goede opbouw.”

“Intensief maar goed te doen. Fijn verdeeld over de 4 dagen.”

“Goed, ook het kleine beetje theoretische achtergrond vond ik fijn.”

“Intensief maar goede afwisseling tussen individuele- en groepsoefeningen en tussen wel/niet delen en tussen binnen en buiten, zitten en bewegen. ¬†Er zat een goede opbouw in, het ging voor mijn gevoel steeds dieper.”

“Voor mij had het groepsproces ook echt een meerwaarde vergeleken met dat je 1 op 1 leertherapie zou volgen. Doordat je zo naar binnen moest keren , kwamen onderliggende patronen duidelijk aan de oppervlakte.”

“Goed, de mail vooraf met informatie vond ik erg verzorgd en duidelijk en ook de reacties van oud-deelnemers op de site vond ik waardevol.”

“Heel prettig en compleet. Het was mooi om zoveel te mogen ervaren , zien, denken en voelen terwijl je steeds in dezelfde stel zit en op dezelfde ¬†plek. Zonder te bewegen kan je een hele mooie en waardevolle reis maken.”

“Vol, intensief maar heel leerzaam.”

“Mooi opgezet programma”.

“Fijn , afwisselend, vol en intensief”.

“Een mooi gevarieerd programma met voldoende afwisseling”.

“Erg goed en compleet”

“Fijn, prettige afwisseling tussen zitten en bewegen.”

“Het programma kende een goede opbouw en was afwisselend.”

“Prettig wat betreft inhoud en duur en in balans tussen geest en lichaam. En hard werken.”

“Heel mooi, de oefeningen sloten bijna naadloos aan op dat wat ze zelf opriepen aan gedachten en emoties. Fijn ook dat het vele zitten werd ¬†afgewisseld met lopen en bewegen.”

Ervaringen over de trainer:

“Hele fijne persoonlijke ondersteuning. Goed afgestemd op mijn behoeften en een mooie balans tussen zelf laten ondervinden en meer holding bieden.‚ÄĚ

“Ik vond het heel fijn dat je heel stabiel en consequent was gedurende de hele training. Maar ook flexibel, open minded en veel goede feedback.”

“Heldere communicatie. Fijn respectvol. Ik heb veel ruimte ervaren en vriendelijkheid.”

“Ik ben heel blij met de betrokken en compassievolle trainer.”

“Niet oordelend, veilig en warm.”

“Ik heb je als erg uitnodigend ervaren, zowel je houding als woorden. Daarmee heb je me geraakt en
ge√Įnspireerd!”

“Ik vond het heel prettig, Marie-Jose weet een veilige sfeer te cre√ęren waarin voor elkaar onbekende mensen hele persoonlijke dingen durven te delen. Heel bijzonder en heel leerzaam.”

“Ik vind je een fijne trainer die goede feedback geeft/ vragen stelt en het proces goed en fijn begeleidt.”

“Prettig hoe snel je een veilig (groeps)klimaat neer kan zetten.”

“Het is heel fijn om zoveel ruimte te krijgen , geen oordeel te voelen, ongeacht wat je zegt of doet.”

“Heel fijne veilige open houding, met weinig woorden toch veel mee kunnen geven.”

“Fijn hoe je ruimte geeft aan ieders ervaring. Open en knap hoe je soms stil bent en iets laat zijn. Je ziet veel.”

“Fijne reflecties.”

“Ik vond marie-Jose een hele prettige rustige trainer, kundig ook.”

“Bedankt voor de deskundige begeleiding en het kunnen bieden van een veilige groepssetting.”

“Ik vind je een fijne leertherapeut met een open vriendelijke en niet-veroordelende houding.”

“Heel prettige, rustige, respectvolle benadering . Weet goed een veilige sfeer neer te zetten.”

“Marie-Jos√© , ik vind je een hele fijne trainer. Je leeft voor hoe je er alles kan laten zijn. Ik voelde me prettig en veilig bij je.”

“Buitengewoon prettig dat je zo mindful bent. Cre√ęerde daarmee de basis waarop ik en de anderen verder konden gaan. Essentieel.”

“Prima, Je was heel rustig, alles was ok, dat zei je maar je straalde het ook uit. Prettige rustige houding, absoluut niet zweverig. Je betrok iedereen erbij op een niet-dwingende manier.”

“Heb je als zeer prettige leertherapeut ervaren.”

“Prettig oog voor ieders eigen proces.”

“Goed hoe je holding gaf aan de emoties die naar boven kwamen.”

“Ik vond je een erg prettige trainster. Duidelijk, ervaren, fijne stem om naar te luisteren, accepterende en warme houding. Alleen maar tof.”

” Erg prettige omgang met iedereen, ook ontspannen en met humor”.

“Wederom veel dank Marie-Jos√© voor een waardevolle toevoeging voor mijn proces; goed voor mijn priv√©-leven, goed voor mijn werk als¬† psycholoog.”

“Bedankt voor de rust, ruimte, gevoel van veiligheid en acceptatie. Ik kreeg de ruimte voor mijn eigen proces in mijn eigen tempo.”

“Bedankt voor de mooie ervaring.”

Over de locatie:

“Heel mooi, rustig, ruime kamer het eten was heerlijk,¬† heel bijzonder!”

“Wat een prachtige plek en elke maaltijd was een feestje.”

“Zoals altijd heel goed. Ook heel fijn zoals de coronamaatregelen worden toegepast.”

“Hele mooie locatie.Past goed bij de leertherapie.¬† Fijn hotel en heerlijk eten.¬† Vriendelijk personeel.
Helemaal top!”

“Mooie, grappige en prettige locatie. Fijn dat het zo buiten is. Eten was erg lekker en goed verzorgd.

“Eten is super, locatie is mooi en kamers netjes.”

“Hotel past perfect in het plaatje en was daarin meer dan functioneel. Eten heb ik ervaren als terug naar de basis. Top!”

“Prima!”

“Locatie en voeding top.”

“Een fijne locatie. De sfeer is prettig , er zoveel te zien, ook binnen. Het eten en drinken is fantastisch.”

“Ik ben blij dat ik naast de ervaring in Groesbeek ook deze ervaring in Kloosterburen heb. Prachtige locatie met heerlijk eten.”

“Prachtig, prachtig, prachtig. Dit keer viel me de kunst heel erg op. Eten helemaal lekker.”

“Fijn.”

“Goed.”

“Voeding: veel en goed. Locatie: heerlijk zo in de rust.”

“Perfect. De locatie geeft een gevoel van vrijheid en rust, het hotel geeft een gemoedelijke en relaxte , vriendelijke sfeer. Het eten is gemaakt voor ¬†het beoefenen van mindfulness. Niets aan veranderen.”

“Super!”

“Een aangenaam oord met bijzondere mensen.”

“Ik heb ontzettend genoten van elke maaltijd.”

“Uitstekende locatie! Ook priv√© om te onthouden.” Verzorging: wat een creativiteit en zorg! Bijzonder.”

CONTACTGEGEVENS

Mindful Nederland
Anfieldroad 69,
1098 WB Amsterdam
Mail: mindfulnederland@gmail.com
Mevr. J.M. van Lieshout (Marie-José)
Telefoon: 06 ‚Äď 53 89 72 81

© Copyright - Mindful Nederland